מדריך CRC

CRC32, או Cyclic Redundancy Check 33-bit, הוא קוד המשמש לבדיקת שגיאות, או במילים אחרות שיטה לבדיקת זהות של קבצים, המשמשת במיוחד לאחר העברת קבצים ממחשב למחשב דרך הרשת (או בדרכים אחרות).

השיטה שכיחה בקרב קבוצות פנסאב בעולם, ומהווה דרך לוודא שהקובץ עליו עובדים לא נפגם תוך כדי ההעברה. הדבר שימושי גם לצופה אשר רוצה לוודא שהקובץ אותו רצה להוריד הוא אכן הקובץ אשר קיים במחשב שלו.
לדוגמא:
שמתי פרק אנימה כלשהו להורדה לפני שהלכתי לישון. במהלך הלילה התרחשה הפסקת חשמל, ואני לא יודע אם הקובץ סיים להוריד או נקטע בעקבות הפסקת החשמל.
או:
הכונן הקשיח הנייד עליו אני שומר את כל האנימות שלי נפל ונחבט, וסקטורים רבים נפגמו. במקרה כזה הייתי רוצה לוודא אילו פרקים אני אצטרך לשחזר, ואילו פרקים שרדו את הנפילה.
כמובן ייתכן שהקובץ ייפגם כתוצאה מהעלאה פגומה או מערוץ תקשורת רועש.

השיטה פועלת על פי קוד פשוט בן שמונה תווים, אשר מהווה מעין תעודת זהות של הקובץ, ומאפשר לאבחן אותו ולבדוק אם הוא פגום או זהה לקובץ המקורי.
הקוד לרוב יופיע בשמות של קבצים, אך לעיתים גם ייתכן קובץ נפרד אשר מכיל מידע המיועד למספר קבצים.
שם קובץ לדוגמא:
KaT]_Giniro_no_Kami_no_Agito_HEB_(H264_720p_-_AC3)_[128E9CAA].mkv]

במדריך הזה אשתמש בתוכנה RapidCRC לבדיקת קוד CRC32 ולשילוב הקוד בשמות של קבצים.

את התוכנה ניתן להוריד מכאן

בתחילה, לחצו על כפתור Open Files, או גררו את הקבצים אותם אתם רוצים לבדוק לחלון התוכנה, וחכו בסבלנות עד שהתוכנה תסיים לפענח את הקבצים.
לאחר מכן מופיעים לכם הקבצים והמידע אודותם, לצד מספר אפשרויות:
מדריך CRC

לאחר שהתוכנה מסיימת לעבד את הקבצים, בטור המידע (info) כתוב אם הקובץ תקין, פגום, או שאין קוד CRC בשם שלו.

אם תרצו להוסיף לשם הקובץ קוד CRC, תוכלו ללחוץ על הכפתור Put CRC into Filename, אשר פשוטו כמשמעו, מוסיף את הקוד לשם הקובץ, במידה ואין בו קוד כזה.

אם תרצו ליצור קובץ המרכז קודים למספר קבצים (בנוסף או במקום להוסיף אותם לשמות הקבצים), תוכלו ללחוץ על Create SFV file אשר יוצר קובץ SFV המאגד את הקודים של מספר קבצים.
על הקובץ להשמר באותה תיקייה עם הקבצים, וניתן להפעיל אותו על ידי גרירה או פתיחה באופן דומה לקובץ רגיל.

בהצלחה!

  • שותפים

    פורטל אנימה anime-ok

  • בקרוב!